GEZONDHEID EN INFRAROOD

Weldadige warmte voor meer gezondheid en welzijn

Warmte heeft rechtstreeks met welzijn en gezondheid te maken - dat heeft de mens instinctief altijd geweten. Niemand rilt graag van de kou en zodra het koud is gaat men automatisch op zoek naar een warmtebron. Warmte doet nu eenmaal goed en speelt ook een belangrijke rol in het psychische welzijn. Dat warmte de gezondheid bevordert en verschillende aandoeningen kan verzachten, weten zo ongeveer alle culturen uit het verleden en het heden. Er werden in de loop der tijden dan ook ontelbare methoden ontwikkeld om het lichaam op bepaalde plaatsen of in zijn geheel op te warmen. De warmtetoepassingen dienden toen al om weefsels te versoepelen, pijn te verzachten en het lichaam te reinigen.

Intussen weten we dat warmtetoepassingen en dan vooral doorverwarmingstoepassingen een verrassend breed toepassingsgebied hebben. Zo'n behandeling kan tot een verbetering van de doorbloeding en verzorging van de weefsels, het 'doorspoelen' van de ruimten tussen de cellen, de bevordering van de stofwisseling en de versterking van het immuunsysteem bijdragen. Bovendien kan warmte de spieren ontspannen en pijn verzachten. Regelmatige doorverwarmingstoepassingen, die bijvoorbeeld mogelijk zijn dankzij de lage temperatuurtechnologie, kunnen daarom bij een groot aantal aandoeningen een waardevol bestanddeel van individuele therapieconcepten vormen en kunnen daarom ook in de gezondheidszorg op een zinvolle manier worden gebruikt.

Deze methode heeft dan ook een ander doel dan traditionele toepassingen waarbij het hele lichaam wordt verwarmd, zoals sauna's, stoombaden, traditionele infraroodcabines enz...

Door de voorzichtige doorverwarming is het mogelijk om de talrijke warmte-effecten vooral ook naar de buitenkant van het lichaam uit te breiden - een voordeel in verband met veel chronische aandoeningen.

Deze techniek kan bij een regelmatige toepassing:

  • het immuunsysteem versterken;
  • de doorbloeding en de stofwisseling verbeteren;
  • spanningen doen verdwijnen en rugpijn verzachten;
  • door intensief te zweten de ontslakking en de ontgifting van het lichaam bevorderen en op die manier helpen bij het afvallen;
  • de behandeling van huidziekten op een positieve manier beïnvloeden;
  • het verblijf in een infraroodcabine van Physiotherm stemt qua werking overeen met een lichte cardiovasculaire uithoudingstraining.
  • Infraroodcabines van Physiotherm - de beste warmte voor uw gezondheid

Gaan zitten, opstarten en gewoonweg genieten!

Werking van de lage temperatuur infraroodcabines van Physiotherm

Een goed te verdragen doorverwarming van het lichaam is slechts haalbaar in een thermoneutrale omgeving (luchttemperatuur tussen 27 en 37 °C). Een beginsituatie dus waarbij in eerste instantie geen warmte in het lichaam wordt toegevoerd. Het lichaam heeft ongeveer dezelfde temperatuur als zijn omgeving en het bloed kan ongehinderd doorheen het lichaam stromen. Wanneer men in die omstandigheden een plaatselijk begrensde zone van de huid (in het ideale geval de rug) via niet meer dan ongeveer 10 tot 12 % van de huidoppervlakte verwarmt, wordt het thermoneutrale bloed (uit ongeveer 90 % van de huidoppervlakte) met verwarmd bloed (uit 10 tot 12 % van de huidoppervlakte) gemengd. Het hitte-alarmsysteem in het lichaam wordt daarbij niet geactiveerd, waardoor de extra warmte via het bloed in het lichaam wordt toegelaten. De temperatuur van de lichaamskern stijgt dan vanaf het begin continu en langzaam. Door een verandering van de doorbloeding en de bloedverdeling wordt dan stapsgewijs de toegevoerde warmte van binnen naar buiten verdeeld. Daardoor wordt het volledige lichaam (dus zowel de kern als het omhulsel) door en door verwarmd.